Julbasar på Söderbaumska Skolan!

I söndags var det dags för Söderbaumska Skolans traditionella julbasar. Under några timmar öppnades skolan för musik-café, försäljning av hembakat bröd och julgodis, fiskdamm och loppis och, egenhändigt tilverkade julkransar och lotterier. På skolgården gavs möjlighet att prova på att åka segway, vår tids alternativ till ponnyridning.

Julbasaren var välbesökt och i vimlet ses också före detta elever.

– Det är kul att komma tillbaka och känna stämningen. Man får träffa lärarna igen och se hur skolan har förändrats efter renoveringen, säger Isabele Hegert som slutade 9.an i våras.

Det är Söderbaumska Skolans Vänförening som står för arrangemanget. Alla klasser har någon uppgift och elever och föräldrar hjälps åt att förbereda och genomföra julbasaren. De pengar som kommer in går tillbaka till eleverna. Det kan vara förbättringar på skolgården eller bidrag till klassresor . Vänföreningen har genom åren varit ett viktigt stöd för att finansiera kulturutbytesresan som eleverna gör i åk 8.

Vänföreningens engagemang är viktigt. Julbasarens skapar gemenskap på skolan och naturligtvis är pengarna till kulturutbytesresan välkomna. Utan det stödet skulle det vara svårt att genomföra resan, menar Ylva Appelgren, rektor.

– Tack för att ni gör det här för våra elever!

soderbaumska-julbasar2 soderbauska-julbasar1 IMG_0627


Skriv en kommentar

Din epost kommer inte publiceras.

*