Helsingborgs Dagblad uppmärksammar våra idrottsprofiler

Igår publicerade Helsingborgs Dagblad en artikel och våra idrottsprofiler. PeterSvenskolan har genom åren etablerat en rad samarbeten med såväl föreningsliv som näringsliv. Idag har skolan samarbeten med flera idrottsföreningar. De sporter som är representerade är bland annat ridning, gymnastik, konståkning, tennis och fotboll. Förutom att eleverna som valt idrottsprofilen har möjlighet att träna sin idrott på skoltid får de utbildning i ledarskap. Detta är en kompetens alla har stor nytta av i livet.

Oavsett om du läser någon av PS profiler (idrott/musik) eller inte får du som elev med dig så väl kunskaper som kompetenser för fortsatta studier. Inom idrotten lär sig många elever att hitta en motivation och förmåga att se att de kan klara av mer än vad de tror in i klassrummet. Förmåga att samverka med andra och lära sig förstå att gruppen är mer än summan av dess medlemmar är också eleverna med hjälp av sin idrott lär sig att förstå och utveckla. Kontakterna med föreningarna ger också ett mervärde till alla elever på skolan, då det är möjligt att få prova på olika idrotter med stöd av professionella tränare.

Det är viktigt att se idrottssamarbetet ur ett helhetsperspektiv. Studie- och yrkesvägledare är med i arbetet om att söka till gymnasiet. Det gäller att hitta en bra balans mellan identitet-skola och idrott.

Än så länge är idrottsprofilerna mest utvecklade i Helsingborg, men vi har även samarbeten på de andra orterna. I Åstorp jobbar hela skolan ur ett väl uttalat hälsoperspektiv. I Höganäs ligger skolan precis intill sport och simhall. Klippan, som är nystartad har redan flera kontakter i närområdet att bygga på inför framtiden.
I samband med nystarten i Landskrona 2013 finns redan ett etablerat samarbete med Landskrona simsällskap. Andra föreningar har också visat sitt intresse. Landskrona har mycket att erbjuda i idrottsväg och det ska bli spännande att bygga vidare på etablerade kontakter.

Nämnas bör att flera av PeterSvenskolans lärarkollegie själva har en idrottsbakgrund. Armbrytning, volleyboll, innebandy, tennis, fotboll och gymnasitik är några av de idrotter som dessa lärare tränar eller har tränat på elitnivå. Det som förenar dessa idrottsutövare är just förmågan att använda sina kompetenser i idrotten i sitt yrkesutövande. Engagemang, vetskapen och viljan att utveckla sig själv och andra lyser igenom deras arbete.

Betonas i detta sammanhang börs att alla elever på peterSvenskolan får möjlighet att utveckla sina kompetenser utifrån ett entreprenöriellt förhållningssätt. Att lära sig samarbeta, redovisa inför en grupp, planera och ta ansvar är några av de förmågor som eleverna får utveckla under sin studietid på PeterSvenskolan. Detta visar sig vara oerhört viktigt på gymnasiet.Notice: Undefined variable: aria_req in /home/pysslingen/stage/wp-content/themes/pysslingen/comments.php on line 64

Notice: Undefined variable: aria_req in /home/pysslingen/stage/wp-content/themes/pysslingen/comments.php on line 70

Notice: Undefined variable: required_text in /home/pysslingen/stage/wp-content/themes/pysslingen/comments.php on line 86

Skriv en kommentar

Din epost kommer inte publiceras.

*