Orange

En bra start

Under skolstarten arbetar vi med att skapa en trygg grupp som vågar, vill och trivs tillsammans. I förskoleklassen är rutiner viktiga, vad är det som gäller i matsalen? Vad gör jag om jag vill berätta något i samlingen? Vem pratar jag med om jag blir ledsen i skolan? Tryggheten är grunden för lärandet och förskoleklassen arbetar för att skapa den tryggheten.

En dag på Orange

Lugn stund
Barnen på Orange börjar sin dag med en lugn stund. Då får barnen möjlighet att göra lugna aktiviteter som t ex rita, sy och bygga med plus plus.

Samling

8.30 har alla barn samling i sin basgrupp. Då går vi igenom dagen tillsammans med hjälp av bildstöd. Efter samlingen har barnen fruktstund och går ut på rast.

Rast (Förmiddagsrast 9.00-10.00, lunchrast 11.45-12-45)
Om man slår ihop all tid som barnen har rast på en vecka så är det ungefär lika lång tid som en hel skoldag. För många barn är den tiden den bästa tiden i skolan, men inte för alla. Vissa har svårt att hitta in i leken, komma på vad man ska göra, eller hitta en kompis att leka med. Precis som vi på fritids har några styrda aktiviteter för de barn som behöver vara nära en vuxen eller på annat sätt behöver hjälp att komma in i leken har vi  en eller flera små rastaktiviteter på våra raster. Rasten är viktig!

Arbetspass

Matematik, språk och rörelse integreras i lek, vardagsmiljö och aktiviteter. Vi tror på att utevistelsen och naturen är en del av vår lär- och lekmiljö. Att få vistas i naturen, lära känna den och utnyttja den på rätt sätt är något vi vill ge barnen möjligheter till. Matematik och svenska finns överallt! I naturen, i lekarna vi leker och i spelen vi spelar. Barnen på Orange träffar trollet Trulle och har språklek. Utöver svenska och matematik har barnen på Orange idrott, musik och IKT. Läs mer om IKT här.

social_image541c13d14d609grus social_image541c13d2935b01240304_477698722326347_787587579_n

Utforskande, nyfikenhet och lust att lära utgör en grund skolans verksamhet. 


Lunch

Barnen på Orange äter lunch i vår restaurang ”Gyllene Myran”. Restaurang Gyllene Myran är hjärtat på Myrängsskolan. Här bjuds eleverna på mat från världens alla hörn. Förutom maten så serveras varje dag ett salladsbord samt soppa. Vi tror på en varierad kost och på att barnen ska testa olika smaker. Måltiderna ska medverka till att ge barnen goda matvanor, och god hälsa. Vår engagerade kökspersonal (Christer och Åsa) skapar en bra matupplevelse. Vi är lyhörda för barnens önskemål och favoriter. Mer information om Gyllene Myran får du här.

Fritids
Efter att vi ätit vårt mellanmål går barnen ut på gården och leker fram tills vi har samling på trappan kl 14.45. På fritids integreras alla barn på skolan. Läs mer om vårat fritids här.

 

Senast uppdaterad: 2014-11-27