Om oss

Förskolan Mölnlycke International är en tvåspråkig förskola (svenska och engelska) för både svenska och internationella familjer.  På varje avdelning finns både engelsk- och svensktalande pedagoger. Det gör att våra barn får goda förutsättningar att på ett naturligt sätt lära sig båda språken.

Vi har 60 barn inskrivna, uppdelat på fyra avdelningar – två avdelningar med barn 1-3 år och två avdelningar med barn 3-5 år.

Vi får ofta höra positiva kommentarer från föräldrar om vårt goda bemötande och vår nära relation till barnen. Att varje barn ska trivas, känna trygghet och utvecklas är varje pedagogs mål. Pedagogerna strävar efter att hela tiden se olika situationer som lärandetillfällen. Vi anser att det är viktigt att ta tillvara på barnens nyfikenhet och använda leken till något som kan få barnen att upptäcka och utmanas.

Vi finns vackert beläget på en naturskön höjd i Mölnlycke, där vi kan erbjuda en otroligt härlig gård med grönområden, berg, skog, buskar, fruktträd och bär. Barnen utvecklar sin motorik på det ojämna underlaget och får verkligen se hur naturen förändras under de olika årstiderna. De utnyttjar naturen till att vara kreativa i sin lek där stora stenar blir till båtar och buskarna mysiga krypin. Här finns närhet till både skogsområden, sjöar, idrottsplats och promenadavstånd till centrum.

Vår lunch kommer från restaurang Kockar och Kastruller. Frukost och mellanmål tillagar vi själva. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda ekologiska produkter.

Senast uppdaterad: 2014-09-23