Rektorn har ordet

Hej vad kul att just du hittat hit!

Mitt namn är Margaretha Eventhén och jag är rektor för skolan. Det är till mig du vänder dig om du är intresserad och nyfiken på vår skola. Mina kontaktuppgifter hittar du här. Du kan också ringa skolans administration är 046-16 30 40.

Maria Montessori-skolan är en en-parallellig friskola med förskoleklass, samt årskurs ett till nio. Vi startade vår verksamhet år 2000 i syfte att vara en skola i det mindre formatet där varje elev ges möjlighet att bli sedd, hörd och utmanad för att utvecklas i sin fulla potential. Det gör vi bland annat genom att stärka eleverna i att tidigt utveckla förmågan att göra egna genomtänkta val och ta ansvar för sitt eget lärande. Redan under de första skolåren skapar eleverna tillsammans med sin klasslärare och mentor en egen studieplan som omfattar såväl schemalagda lektioner som valbara pass, som vi kallar verkstadspass. Det ska vara roligt att gå i skolan!

Du hittar oss i helt nybyggda skollokaler på Stora Råbylund. Kartlänk Hit ->

Varmt välkommen att besöka oss!

Skriv först in er i vår kö via kölänken. Kölänk ->

Vi kontaktar alla som står i kö för plats på vår skola via mail och telefon. Innan vi tillsammas beslutar om en eventuell skolstart vill vi att eleven har träffat oss för att försäkras om att bytet av skola känns rätt och bra. Barn i kö till Förskoleklass kontaktas första gången i november/december, året innan skolstart.

Välkommen till MM-skolan!

Margaretha Eventhén, rektor

Senast uppdaterad: 2014-10-07