Restaurangen

På Johannes Petri skola lagar vi maten från grunden. 

I Johannes Petris prisvinnande kök lagas mat med stor kärlek, omsorg och kunskap.

Här serveras god och näringsrik mat till alla våra elever och vår personal. Vi vet att maten spelar en stor roll för prestationen i både kropp och själ!
I köket arbetar utbildade och erfarna kockar som håller kost och hälsa varmt om hjärtat.
Vi brinner för att ge alla en smakupplevelse utöver det vanliga och samtidigt värna om matkultur, både inhemsk och internationell.
Det finns mycket att välja på! Vi serverar minst en dagens rätt, en dagens soppa samt dagens Vegetariska som alla får ta del av. Minst en dag i veckan är huvudrätten vegetarisk då vi vet hur viktigt det är för hälsan och för framtiden att dra ner på köttkonsumtionen för oss alla. Utöver den färgsprakande salladsbuffén finns även ”delibrickan” där man kan hitta sotade grönsaker, hummus, färska rödbetor med chevre eller fetaost, olivtapenade, ärtpesto, tonfiskröra, baba ganoush, matvetesallad med grillade grönsaker, dipper, dressingar och andra goda röror. Brickan varieras från dag till dag beroende på säsong och på dagens rätt.
Råvarorna är alltid noga utvalda och vi använder endast färsk MSC- märkt fisk samt svensk kyckling, fläskkött och nötkött. Vi använder ekologiska ägg från frigående höns och även ekologisk färsk hönsbuljong som är lokalt producerad. Det gröna handlas in efter säsong och är i största möjliga mån ekologiskt.
Här bakar vi vårt eget bröd minst två gånger i veckan på biodynamiskt mjöl från Saltå Kvarn och serverar ekologisk lättmjölk till alla måltider.
Mellanmål serveras varje dag och varieras mellan hembakat bröd, smoothie, korv med bröd, hembakad pizzaslice, fil och flingor, eller hemlagad musli, risgrynsgröt, pålägg och frukt.
Följ gärna ”#jpkitchen”på Instagram!

Senast uppdaterad: 2014-10-02