Om oss

Johannes Petri förskola och skola ligger i natursköna Tollare i Saltsjö-Boo. Skolgården ligger inbäddad mellan byggnaderna, är anpassad efter naturen och inbjuder till aktiv lek. Vi har tillgång till såväl fotbollsplan samt Tollare bollhall där all inomhusundervisning i idrott bedrivs.

Idag rymmer skoldelen 596 elever, från förskoleklass till årskurs 9, och förskolan 155 barn i åldrarna 1-5 år. Vi erbjuder fritids för elever i förskoleklass upp till och med åk 3 samt fritidsklubb för elever i åk 4-6.
På JP ser vi lärandet som en process, vi jobbar med begreppet ’en skola’ som också inkluderar våra yngsta i förskolan.

Vi strävar hela tiden efter att utveckla vårt arbete med IKT genom att använda datorer och iPads som en naturlig del i elevernas vardag.

Maten på Johannes Petri är i en klass för sig och något vi är mycket stolta över. Vi vill att alla barn och elever samt personal på skolan ska få näringsrik och god mat, så att dagen och prestationen ska bli så bra som möjligt. Maten lagas på plats av våra egna kockar och råvarorna som tas in är ofta lokalproducerade, till viss del ekologiska. Minst en gång/vecka serveras hembakat bröd!

Vår vision på JP är att vi ska ge alla barn och elever förutsättningar att nå bästa möjliga resultat!

Senast uppdaterad: 2014-09-21