Arbetslag åk 7-9

Vi i 7-9 håller till i nedre delarna av B-huset, som numera heter Vintergatan. Klassrummen är uppkallade efter planeter i vårt solsystem, grupprummen efter planeternas månar och vår kära cafeverksamhet, som allt kretsar kring, är solen. Vi har ämnesklassrum där varje ämne har sitt/sina klassrum vilket gör att det är en mer ämnesinspirerad inredning i varje rum.

 Vi har just nu sju klasser på högstadiet med ungefär 22 elever i varje klass. Vi arbetar med en del ämnesövergripande projekt men det är framför allt under temaveckor och temadagar som vi blandar över klassgränserna. Vi är en IKT-skola vilket för vår del innebär att varje elev har varsin dator till sitt förfogande under studietiden.

 En stor del av vårt fokus går till att få eleverna att känna sig som hemma, vi skapar en familjär och trygg känsla! Vi har där en enorm fördel av att vi inte är en så stor 7-9 del vilket gör att alla känner alla och lärare och elever har en god kontakt. Vi har under tre års tid haft ett nära samarbete med Friends vilket har gett goda resultat såväl i som utanför klassrummet.

 Varje vecka har vi elevens val där eleverna själva får välja vad de vill fördjupa sig i. Just nu erbjuder vi idrott, kul i köket, schack, extramatte, extrasvenska och extraengelska. Vi erbjuder också läxhjälp fyra dagar i veckan.

 Vi i år 7-9 har en mängd roliga traditioner; alltifrån orientering, dansens dag, JP spelen och avslutningsbal för år 9. Vi firar skolårets slut med en hejdundrande sommaravslutning med mycket sång, musik och tal samt en gemensam grillkväll för år 9s elever och föräldrar.

 

Senast uppdaterad: 2014-09-29