Roligare läxträning med hjälp av iMovie

Under höstterminen arbetade klassen med återberättande text i boken Zick Zack. Inför läxförhöret funderade jag mycket på hur jag kan göra träningen inför läxförhöret roligare och mer lättillgängligt för t.ex. de elever som har svårigheter med att läsa. Det är också viktigt att eleverna ges många möjligheter att träna inför olika prov och läxförhör i skolan.

Jag bestämde mig för att göra film i imovie eftersom imovie var något vi även skulle prata om på lärarmötet med hela personalen. Eleverna tyckte om idén.

Jag gav följande instruktion:
Tydligt förmedla innehållet i det avsnitt ni tilldelats med hjälp av iPad.
Filmklipp max 3 minuter långt.
Alla måste samarbeta och ha en del i produktionen.
Ni har 15 minuter på er.

Här nedan ser ni resultatet. Eleverna lärde sig mycket om sitt ämne och det blev roligare att träna inför läxförhöret. Vi delade filmen med våra övriga fyror eftersom de skulle ha samma läxförhör. Alla var imponerade över filmen vilket stärkte dem i att våga mer. De som inte ville stå framför kameran fick filma. Nästa gång är det en annan klass som får spela in inför läxförhöret och dela med oss.

Min tanke var att jag eller någon elev kunde läsa upp den text jag la till efter varje filmklipp men dessvärre hann jag inte med det. Det får bli till nästa gång. Det gäller att inte lägga för mycket tid på redigering för det är ju så mycket annat som ska hinnas med.Notice: Undefined variable: aria_req in /home/pysslingen/stage/wp-content/themes/pysslingen/comments.php on line 64

Notice: Undefined variable: aria_req in /home/pysslingen/stage/wp-content/themes/pysslingen/comments.php on line 70

Notice: Undefined variable: required_text in /home/pysslingen/stage/wp-content/themes/pysslingen/comments.php on line 86

Skriv en kommentar

Din epost kommer inte publiceras.

*