Inspirera och dela med sig

Utveckling kräver inspiration. Jag uppmanar alltid mina elever att dela med sig av sina arbeten så att andra kan inspireras och göra något liknande men ändå sätta sin egen prägel på det. Små barn härmar allt de ser och ”kan själv”. Se hur snabbt de utvecklas. Ändå blir de egna individer med olika personligheter.

Idag har vi på JP haft besök av en annan IKT/IT pedagog från en annan skola. Vi har delat med oss, talat arbetssätt och metoder. Jag och Uffe inser hur lyckliga vi är som har varandra. Vi kan dagligen bolla idéer med varandra och dela upp våra ansvarsområden. Vi spar mycket tid genom att Uffe har ansvar för den tekniska biten och jag den pedagogiska biten. Vi kan lära av varandra, utnyttja våra styrkor och kompetenser, delegera mellan varandra och lösa problem tillsammans. Många IKT/IT pedagoger är själva i detta arbete. De måste dessutom ansvara för både den tekniska och den pedagogiska biten.

Jag, personligen, tror att många chefer inte förstår hur mycket tid det krävs för att få tekniken att fungera. En uppdatering på en iPad tar lång tid. Tänk då att man på en skola kanske har mer än 100 iPads. De går dessutom sönder, de låser sig, de måste startas om, nya appar ska installeras, arbeten ”försvinner”… Ja, ni förstår säkert. Jag hoppas verkligen att alla chefer och rektorer i Sverige vågar satsa på att både ha en tekniskt ansvarig och en pedagogisk ansvarig på varje skola. Det behövs! Ingen ska behöva stå allena i sitt arbete. Därför bjuder jag och Uffe nu in andra IKT/IT pedagoger till samarbete.

Välkomna att höra av er!

På tisdag flyger vi till London tillsammans med Mac Support för att besöka BETT. Ser fram mot massor av inspiration och nya bekantskaper att samarbeta med i fortsättningen.Notice: Undefined variable: aria_req in /home/pysslingen/stage/wp-content/themes/pysslingen/comments.php on line 64

Notice: Undefined variable: aria_req in /home/pysslingen/stage/wp-content/themes/pysslingen/comments.php on line 70

Notice: Undefined variable: required_text in /home/pysslingen/stage/wp-content/themes/pysslingen/comments.php on line 86

Skriv en kommentar

Din epost kommer inte publiceras.

*