Programmering i Scratch

Idag har jag påbörjat webbstjärnans kurs i programmering med hjälp av programmeringsverktyget Scratch. Tanken är att jag sedan ska göra detta med mina elever och att vi successivt ska introducera programmering för alla elever på Johannes Petri skola. Jag kunde, innan jag började denna webbkurs, ingenting om programmering.


Eftersom vi dagligen använder datorer, iPads, telefoner m.m. och lär oss mycket genom olika appar och spel är detta ett fantastiskt sätt för eleverna att förstå hur de olika apparna och spelen är uppbyggda. Min tanke är att eleverna i grupp får skapa olika spel, spela varandras spel samt utveckla dem. Tänkte också introducera kamratbedömning till detta arbete eftersom jag tycker det passar utmärkt till detta projekt.
Genom att använda projektorn kan jag lära eleverna de enklaste grunderna i helklass och sedan får de själva leka sig fram med hjälp av varandra, mig och Scratch community. Förmågor som då tränas är bl.a. samarbete, problemlösning, lyssna till instruktioner, skapande, kreativitet m.m. 
Nu ska jag bara leka lite till och dela mitt första projekt med mina elever. Sen ska jag planera för när vi ska sätta igång. Måste också ordna fram datorer eftersom man i Scratch behöver arbeta på en dator. Ett bra exempel till varför vi inte ska låsa oss vid ett enda verktyg. Skolan bör kunna erbjuda olika verktyg. Återkopplar senare med hur det gick.
Här är mitt allra första projekt i Scratch. 
Trevlig helg!
(Bilden är från wikimedia commmons fria bilder; skapare Shijauddin)
    


Notice: Undefined variable: aria_req in /home/pysslingen/stage/wp-content/themes/pysslingen/comments.php on line 64

Notice: Undefined variable: aria_req in /home/pysslingen/stage/wp-content/themes/pysslingen/comments.php on line 70

Notice: Undefined variable: required_text in /home/pysslingen/stage/wp-content/themes/pysslingen/comments.php on line 86

Skriv en kommentar

Din epost kommer inte publiceras.

*