Hur man skapar en ”flipp”

Hejsan.
Här kommer en genomgång i matte även kallad ”flipp” och jag ska förklara hur jag har gjort den.
Jag valde att först i lugn och ro skapa den i Google presentation. Min genomgång handlar om grunderna i multiplikation eftersom vi arbetar med det just nu i åk 4.

När min presentation var färdig valde jag att göra en skärminspelning i QuickTime player. Jag var tvungen att göra 3 tagningar eftersom jag tappade tråden i de första. Men försök att inte vara för hård mot dig själv. Det behöver inte bli helt perfekt. Om du vet med dig att du är väldigt petig kan du skriva ett manus och läsa direkt från det.

Min ”flipp” kommer jag lägga upp på Unikum (vår lärportal) så att eleverna kan titta på den innan de börjar med arbetsområdet. Under lektionen fångar jag upp eventuella frågetecken som filmen inte besvarade. De som behöver repetition kan få det hur många gånger de vill och de som är frånvarande från lektionen får ändå en genomgång. Bra va!

1. Gör en presentation i Google Presentation (se tidigare tutorial).
2. Öppna QuickTime player (nu ligger presentationen i bakgrunden). Välj arkiv – skärminspelning. Starta skärminspelning.
3. Nu klickar du på presentationen, spela presentation och börjar tala. QuickTime Player hamnar i bakgrunden men den spelar in allt du gör.
4. När du är färdig avslutar du presentationen genom att trycka på esc. Gå in på QuickTime player välj avsluta skärminspelning. Glöm inte att döpa den och spara den där du vill ha den.
5. Öppna inspelningen. Dags att putsa inspelningen så att du inte får med klicken i början och slutet. Gå in på redigera – putsa. Dra nu den gula markören så att du börjar och avslutar inspelningen där du vill.

(Jag lägger in en inspelad tutorial om detta senare)

Lycka till!Notice: Undefined variable: aria_req in /home/pysslingen/stage/wp-content/themes/pysslingen/comments.php on line 64

Notice: Undefined variable: aria_req in /home/pysslingen/stage/wp-content/themes/pysslingen/comments.php on line 70

Notice: Undefined variable: required_text in /home/pysslingen/stage/wp-content/themes/pysslingen/comments.php on line 86

Skriv en kommentar

Din epost kommer inte publiceras.

*