Introduktion av Unikum åk 4

Vi använder oss av Unikum för att synliggöra elevens utveckling, genom att planeringar, bedömningsmatriser, läroplaner och reflektioner finns samlade på webben. På så vis kan samarbetet mellan elever, lärare och föräldrar bli smidigare och proffsigare.

I åk 4 ställer vi krav på eleverna att de själva ska gå in på Unikum dagligen. Vi ser Unikum som en bra informationskanal eftersom alla lärare, föräldrar och elever kan se samma information. För att introducera detta arbetssätt har vi under ca 1,5 vecka gjort ett inlägg per dag som eleverna ska svara på i kommentarsfältet. Eleverna har fått möjlighet att göra detta under skoltid men många har valt att göra det hemma. De flesta har laddat ner Unikum-appen till sin telefon. Vi gjorde det enkelt och la inte in några avancerade frågor. Jag hade en resa till New York inbokad under tiden för detta och kunde då passa på att visa eleverna att det även går att göra inlägg på Unikum från utlandet.

Här nedan kommer några av de frågor vi har haft. Eleverna har varit väldigt aktiva och även påmint oss om vi glömt göra ett inlägg. De har också haft önskemål kring inlägg, t.ex. ”lägg in en mattefråga”.

Vi har också talat om att blogginlogg ofta är snabba. Jag skriver ibland mina samtidigt som jag har klass och då kan det bli stavfel och inte alltid den bästa meningsbyggnaden. Viktigast tycker jag är att vilja och våga och att inte lägga för mycket tid på att korr-läsa allt flera gånger. Så länge mottagaren förstår.

(klicka på bilden för att göra den större)Notice: Undefined variable: aria_req in /home/pysslingen/stage/wp-content/themes/pysslingen/comments.php on line 64

Notice: Undefined variable: aria_req in /home/pysslingen/stage/wp-content/themes/pysslingen/comments.php on line 70

Notice: Undefined variable: required_text in /home/pysslingen/stage/wp-content/themes/pysslingen/comments.php on line 86

Skriv en kommentar

Din epost kommer inte publiceras.

*