Om oss

Rektor för Alfaskolan är Mi Åberg Anell och biträdande rektor är Joakim Lindberg. På Alfaskolans expedition arbetar Ida Alsborger som skoladministratör med ansvar för alla administrativa göromål.

Drygt 400 elever från förskoleklass till årskurs 9 erbjuds en lärarledd kvalitativ undervisning av några av Sveriges bästa lärare.

Eleverna är indelade i klasser  med ca 26 elever i vardera. För varje klass ansvarar en eller ett par klassföreståndare.

Varje klass har ett eget hemklassrum där där eleverna undervisas i sina teoretiska ämnen. Speciella ämnesrum har vi i naturvetenskap, teknik, musik och slöjd. Vår undervisning i hem- och konsumentkunskap bedrivs på Bergshamraskolan där vi hyr en lokal utrustad för ändamålet.

Samtliga elever har egen bänk och hänger av sina ytterkläder och ytterskor när de är inomhus. Lokalerna är ljusa och fräscha och elevernas lärmaterial är modernt och av hög kvalitet.  Miljön är lugn och harmonisk med akvarier på ett flertal ställen och klassisk musik spelandes i entréhallen.

Senast uppdaterad: 2015-01-26